Per informar una modificació contractual a l’RPC, cal anar a l’apartat “Modificació” que es troba a “Gestió de contractes”, sota l’apartat “Adjudicació”. També es pot fer a l’apartat “Correcció de dades” clicant sobre la fletxa blava que hi ha sota la columna de nova modificació.

L’operativa a executar per registrar una modificació al sistema seguirà els següents passos:

1. Selecció de contracte: a partir dels criteris de cerca determinats

Un cop seleccionada l’opció “Modificació”, apareix la pantalla de cerca del contracte. La cerca del contracte es pot fer posant el número de registre del contracte que consta de:

• Codi d’organisme
  • Número de registre
  • Any d’execució

O també es pot fer la cerca a partir dels criteris següents:

• Grup de contractes
  • Tipus de contracte
  • Organisme contractant
  • Any d’execució
  • Expedient

En aquesta segona modalitat és obligatori informar, com a mínim, algun dels criteris, de forma que el programa farà una cerca dels contractes amb els criteris de cerca triats i els mostrarà en pantalla perquè l’usuari seleccioni el que vol modificar. Depenent dels criteris de cerca triats i de quants dels criteris s’informin el llistat de contractes que mostrarà el programa serà major o menor.

En el cas de cerca per criteris, el sistema mostrarà la llista de contractes que compleixen els requeriments. Pitjant sobre el número de registre s’accedirà a contracte en qüestió. En el cas que sigui necessari, s’activaran els botons de paginació, doncs el sistema mostra el resultat de la cerca en blocs de 15 files.

Des d’aquesta llista resultat, es pot realitzar una consulta a la fitxa del contracte pitjant la icona de ‘Fitxa’ del contracte en qüestió.

2. Selecció de lot: en el cas de contractes amb més d’un lot

En el cas que el contracte seleccionat per fer la modificació tingui varis lots, es mostrarà una pantalla en la qual l’usuari i haurà d’indicar en quin lot del contracte vol registrar la modificació.

La selecció es farà pitjant el número de lot. Al mateix temps es pot accedir a la fitxa (només consulta) del lot mitjançant la icona ‘Fitxa’ corresponent.
Un cop seleccionat el contracte i el lot en qüestió, el sistema determinarà si aquest últim té pròrrogues. En cas afirmatiu, la modificació es farà contra la darrera pròrroga. En cas negatiu, es farà contra el lot.

3. Dades de modificació

Les dades tractades pel sistema en una modificació són:

• Tipus de modificació: camp obligatori. Cal informar de quin tipus es la modificació que s’està registrant. Aquest és un camp multi selecció, de manera que es poden seleccionar del llistat i afegir tants tipus com correspongui.
  • Import: camp opcional. En aquest camp cal informar l’import de la modificació, si és que aquesta ha tingut un component econòmic. Aquest camp pot quedar buit en el cas de que la modificació no hagi tingut efectes econòmics, o es pot informar amb números negatius en el cas de la modificació sigui una minoració de l’import del contracte inicial.
  • Data aprovació: camp obligatori. Es validarà que sigui superior a la data d’adjudicació del lot/pròrroga.
  • Expedient: camp opcional. S’ha d’informar el codi expedient de la modificació.
  • Modificació superior a 10%: indicador que l’import de la modificació és superior al 10% de l’import d’adjudicació del lot/pròrroga.
  • Termini: camp opcional. En aquest camp s’ha d’indicar en anys, mesos i dies el temps en que s’ha modificat el termini del contracte, en el cas en que això s’hagi produït.
  • Import total: camp protegit i calculat pel sistema a partir de l’import d’adjudicació del lot/pròrroga més la suma dels imports de les diferents modificacions.
  • Causa de la modificació: Es un camp opcional. En aquest camp s’ha d’informar la causa de la modificació, les opcions són: previsió en el plec/anunci o causa imprevisible.
  • Document de formalització: Camp opcional, només obligatori per a modificacionsde lots on és obligatori informar documents al lot, segons l’indicat a l’apartat “Falta adjuntar documents” del punt “2.1.5 Dades del lot”.

En cas que el contracte seleccionat sigui pluriennal, dins la pantalla de dades de modificació, apareixerà la llista d’anualitats del lot/pròrroga.