L’Administrador d’Entitat de l’ens és l’usuari que pot gestionar l’alta d'usuaris, associar l'usuari a un organisme i la baixa d’usuaris.

Alta d'usuaris al RPC

Per tal de donar d’alta a un usuari amb perfil d’Editor i/o Validador al RPC, cal que l’Administrador d’Entitat accedeixi a l’eina i concretament, a l’apartat ‘Usuaris’:

En aquest apartat hi ha un cercador d’usuaris a través del qual l’administrador podrà verificar si l’usuari no està ja donat d’alta a l’ens. En cas que calgui crear l’usuari de zero, cal fer-ho a partir del botó “nou usuari” d’aquesta mateixa pantalla.

En aquest punt es carregarà la pantalla d’alta d’usuaris.

pantalla d'alta usuaris

En aquesta pantalla cal informar les següents dades del nou usuari:

• NIF (sense espais en blanc o signes de separació)
  • Nom i cognoms
  • Perfil que l’usuari tindrà al RPC
  • Correu electrònic

Caldrà deixar marcat, tal com està per defecte, el camp que indica que l’usuari està actiu i clicar a Gravar.

NOTA: En cas que volgueu donar d'alta a un nou Administrador d'Entitat seguiu les indicacions de la FAQ: Com puc donar d'alta un nou Administrador d'Entitat al RPC).

Associar organisme a l'usuari

Un cop donat d’alta el nou usuari, cal associar a aquest a l’òrgan de contractació per tal que pugui accedir a l’eina i exercir les funcions del rol corresponent. Per fer-ho cal accedir a l’apartat “Organismes d’usuari”.

En aquesta pantalla també hi ha un cercador (per poder veure quins usuaris té associats l’ens o bé quins perfils te associat un usuari ja existent).

A sota, clicar el botó “Nou” per accedir a la pantalla per associar l’ens a l’usuari.

Es mostra el formulari per a associar a l’usuari a l’organisme:

Seleccionar de la llista d’usuaris de l’ens a aquell que es vol associar, triar el perfil (per defecte apareix el perfil que se li ha assignat a l’usuari a l’apartat anterior “Usuaris”, tot i que es pot canviar per permetre afegir més d’un perfil a l’usuari (repetint aquesta operació per a cada perfil a associar).

En el camp Organismes (nivell 2) apareixen els organismes que depenen de l’organisme de nivell 1, en el cas que existeixin altres ens sota la jerarquia de l’òrgan de contractació (p.ex: ajuntament i els seus ens dependents).

Finalment cal informar les dates de inici i fi de la vigència de l’associació de l’usuari amb l’organisme.

• La data d’inici serà aquella en la que l’usuari hagi de poder accedir a l’eina amb aquell rol.
  • La data de fi, per defecte, serà 31/12/2030. En cas que el perfil de l’usuari hagi de tenir una vigència inferior, es pot indicar una data diferent, però cal tenir en compte que a partir de la mateixa, no es podrà accedir amb aquest rol a l’eina.

Baixa d'usuaris al RPC

Per donar de baixa un usuari cal que l’Administrador d’Entitat cerqui (per NIF o nom) l’usuari que es vol donar de baixa i un cop dintre de la seva fitxa de dades desmarcar aquest camp “Usuari actiu”.

NOTA: En cas que volgueu donar de baixa a un Administrador d'Entitat seguiu les indicacions de la FAQ: Com puc donar d'alta un nou Administrador d'Entitat al RPC).

Reactivació d'usuaris al RPC

Al fer l’alta d’usuaris al RPC cal informar la data d’inici i final de vigència, tal i com es mostra a la següent imatge:

Si arriba aquesta data fi de vigència, i l’usuari encara ha de continuar poden accedir com a usuari al RPC caldrà que es sol·liciti la reactivació ja que no apareixerà com a usuari donat d’alta a l’ens i en intentar associar-lo apareixerà el missatge:

En aquesta cas caldrà que l’Administrador d’Entitat de l’ens obri petició de suport per tal de sol·licitar la reactivació de l’usuari amb les següents dades:

• Nom i Cognoms
  • DNI usuari a reactivar
  • Organisme contractant al qual pertany
  • Rols dels que disposa aquest usuari al RPC